Säsongens öppna visningar i  Vallonsmedjan, herrgård & vagnsmuseum och spökvandringar är slut, men du kan boka en gruppvisning för det stora eller lilla sällskapet. Hör av dig på info@osterbybruksherrgard.se eller 0295-200 72 för information.

Smedjans nuvarande utseende är från 1794 och är den enda intakt bevarade smedjan i världen. Denna smedja, tillsammans med liknande smedjor i andra bruk,  bidrog till Sveriges välstånd. Följ med på en visning och lär dig mer om Din historia, smedernas vardag och den nya teknik som introducerades av vallonerna och skapade Sveriges välstånd.

”Smedjan går igen ”

Upplev hammarens slag och värmen från härden medan vattenhjulet snurrar i bakgrunden.  Smeder klädda i autentiska smedskläder berättar och demonstrerar om smidets olika steg och smedernas vardag.

Österbybruks Herrgård – en vandring i brukets historia

I herrgården bodde och vistades såväl kungligheter och kändisar under herrgårdens glansdagar. År 1917-1932 bodde konstnären Bruno Liljefors här. Följ med på en intressant och historisk vandring, ta del av Österbybruks och herrgårdens historia.

Under turen får du även se de magnifika vagnarna 1700- 1800-tals vagnarna som tillhört bruket i vårt vagnsmuseum på stallbacken. Där hittar du den fina kaleschen och prinsessvagnen.

Spännande spökvandringar för stora och små i herrgård och källare – törs du?

Missa inte de spännande och lite kusliga spökvandringarna i herrgårdens källarvalv, vilka anpassats till olika åldrar. Paranormala undersökningar sker kontinuerligt på herrgården.

Passa även på att ta en tur in i den vackra herrgårdsparken där lindarna planterades år 1769 parken eller ta med en picknick och filt och njut av stillheten i denna oas.

Samtliga biljetter kan förhandsköpas via Visit Roslagen eller på plats vid Kottboden/Vallonsmedjan kontant eller SWISH!