Lär dig måla med inspiration av Bruno Liljefors – Kurs i akvarellmålning i herrgårdsmiljö med Måns Sjöberg. Under fyra dagar får du möjlighet att fördjupa dig inom akvarellmåleri i en underbart inspirerande herrgårdsmiljö i hjärtat av Uppland, tillsammans med en av Sveriges mest erfarna akvarellärare.

Bruno Liljefors i Österbybruk 1917-1932

Den kände uppländske konstnären Bruno Liljefors bodde på Österbybruks Herrgård i början på 1900-talet. Bruno Liljefors är kanske vår mest älskade konstnär jämte Carl Larsson och Anders Zorn och hans målningar med den svenska naturen säljs för mångmiljonbelopp på konstauktioner.

I samma miljö som Bruno Liljefors skapade flera av sina mest kända målningar erbjuder vi nu dig att fördjupa dig inom akvarellmålningens tekniker och möjligheter. Vi målar ute i parken och på herrgårdsområdet i fint väder, vid regn i Bruno Liljefors ateljé.

Lärare

Din lärare är Måns Sjöberg, född i Uppsala, men uppväxt i Stockholm och Ängelholm. Han har gedigen erfarenhet och haft samlings- och soloutställningar både i Sverige och utomlands. Numera har han egen ateljé och utbildningslokal i Röstånga, mitt i Skåne.

Österbybruk är idag en plats med upplevelser i historisk miljö, museer, och guidningar. Hela herrgårdsområdet och de gamla brukslokalerna sjuder idag av butiker och hantverkares skaparkraft! I den enorma brukslokalen Ånghammaren är ofta utställningar och andra evenemang. Dessutom finns världens enda vallonsmedja som fortfarande är i drift några gånger varje sommar.

PRIS PER PERSON: (avgiften inkluderar inte kursmaterial)

3400 kr inkl moms endast akvarellkurs

6400 kr inkl moms med akvarellkurs, boende och helpension

Du bor och äter dina måltider på anrika Wärdshuset Gammel Tammen, en av Österbybruks herrgårds flyglar. Herrgårdsrummen inredda i tidsenlig stil och med kristallkrona i badrummen och utsikt över vattnet eller innergården. Toalett och dusch på alla rum.

I priset ingår helpension i delat herrgårdsrum, frukost, för- och eftermiddagsfika, enklare lunch och vällagad varmrätt på kvällen. Dryck tillkommer. Det ingår också en historisk guidning inne i huvudbyggnaden samt 10% rabatt på några av de butiker, ateljéer och hantverksbodar som finns på herrgårdsområdet. Tillägg för enkelrum: 1000 kr per person. Max antal personer är 20 st.

Anmälningsavgift 500 SEK. Anmälan är bindande och återbetalas inte vid ev. avanmälan. Platsen kan överlåtas till någon annan.

Resterande belopp på kursavgift 5900 SEK betalas via faktura.

Minsta antalet deltagare är 15 personer. Om kursen inte genomförs p.g.a. för få antal deltagare återbetalas anmälningsavgiften. Besked om kursens genomförande meddelas 29 dagar före kursstart.

Anmälan sker via Visit Roslagen eller info@osterbybruksherrgard.se