Operadagar i juli

Opera på Österbybruk – Jenny Lind-konsert och Glucks mest spelade och älskade ”Orfeus och Eurydike”

Låt oss ta er med på en resa i tiden tillbaks till Per Adolphs och Jennys dagar. Vi får höra operapärlor, romanser och ensembler från Jenny Linds repertoar med festivalens alla sångare. Har ni tur kanske ni även får höra romanser av Ruben Liljefors, bror till konstnären Bruno som levde och verkade på bruket, framförda av hans barnbarnsbarn, den fantastiska sångerskan och festivalens egna Eurydike, Amanda Liljefors. 

 www.osterbyopera.com

Boka 2 juli

Orfeus och Eurydike” är Glucks mest spelade och älskade opera. Genom århundraden har den förblivit på repertoaren och i alla tider har det hjärtslitande dramat mellan de två älskande makarna som inte lyckas kommunicera, och därigenom går mot ett till synes oundvikligt tragiskt öde, förtrollat operapubliken.

Kärlek, död, spänning, musikens makt att beveka döden och inte minst några av operahistoriens vackraste och mest kända musikaliska nummer: den här operan har allt! Vi är stolta att för första gången någonsin spela opera i Österbybruks världsunika vallonsmedja.


Boka 4 eller 5 juli